Gratin de rosii cu ceapa si usturoi
PrinteazaGratin de rosii cu ceapa si usturoi din: ceapa, usturoi, ulei, rosii, cimbru, zahar, pesmet.
- 3 cepe, feliate subtire
- 3 catei de usturoi, feliati subtire
- 4 linguri ulei de masline
- 1,2 kg de rosii amestecate
- 8 fire de cimbru sau oregano, sau un amestec, frunzele desprinse, plus cateva extra
- 1 lingura de zahar
- 50-85 g de pesmet proaspat
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. încinge jumătate din cantitatea de ulei într-o crăticioară şi sotează uşor ceapa şi usturoiul timp de 15-20 de minute, până când devin fragede şi lipicioase, dar nu îşi schimbă culoarea.
Pune ceapa, roşiile (taie-leîn jumătăţi pe cele mari), ierburile, zahărul şi pesmetul într-un vas mare pentru cuptor, asezonează-le din abundenţă şi amestecă-le.
Stropeşte totul cu restul de ulei, presară deasupra câteva ierburi în plus şi dă mâncarea la cuptor 1 oră, până devine aurie la suprafaţă, iar roşiile sunt suculente şi moi.
Gratin de rosii cu ceapa si usturoi
Pofta buna!