Legume gratinate cu usturoi din: dovlecel, cartof, rosie, usturoi, ceapa, mozzarella, parmezan, ulei de masline, cimbru, busuioc, condimente, sare. Ingrediente: 1 dovlecel feliat 1 cartof feliat 1 roșie feliată 3 căței de usturoi tocat 1/2 ceapa tocata 1 cană de brânză mozzarella rasă 2 linguri parmezan ras 1 lingura ulei de masline cimbru busuioc condimente, […]
Gratin cu roşii si vinete
PrinteazaO reteta delicioasa de gratin cu rosii si vinete din: vinete, sare, rosii, smantana, oua, piper, nucsoara si cascaval.
- 4 vinete
- sare
- 4 roşii cărnoase
- 500 g smântână
- 6 ouă
- piper
- nucşoară
- 200 g caşcaval
Mod de preparare:
Se spală vinetele, se curăţă şi se taie pe lung, în felii groase de cca 1/2 cm.
Feliile se sărează şi se lasă să se odihnească cca 10 min, ca să-şi lase zeamă.
Intre timp, se opăresc roşiile, se decojesc, apoi se curăţă de cotoare şi seminţe şi se taie pulpa cuburi.
Se bate smântână cu ouă; se adaugă sare, piper şi nucşoară după gust. Se încinge cuptorul la 200 °C.
Se rade caşcavalul pe răzătoarea mare.
Se şterg feliile de vinete cu prosoape de hârtie şi se aşază într-o formă de sufleu unsă sau în 4 forme mici, de asemenea unse; se toarnă deasupra amestecul de smântână.
Se presară apoi cuburile de roşii şi caşcavalul ras; se coace totul la cuptorul preîncălzit, timp de cca 30 min.
Gratin cu roşii si vinete
Pofta buna!
poate iti place si:
Gratin de cartofi cu branza Camembert
Gratin de cartofi cu branza Camembert din: cartofi, smantana, sare, piper, branza camembert, ulei, ceapa, rosie, usturoi. Ingrediente: 1 kg cartofi, tăiaţi în jumătate 300 ml smântână 100 g parmezan, rasă fin sare şi piper negru măcinat 125 g brânză camembert 1/2 linguri cu ulei 1 legătură de ceapă verde, tăiată 1 ţeapă roşie mare, decojită […]
Pofta buna!