Gratin de spanac si zucchini

Printeaza

Gratin de spanac si zucchini din: zucchini, spanac, costita, ceapa, patrunjel, usturoi, parmezan, oua, ulei, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 kg zucchini
  • 1 kg spanac
  • 100 g costiţă afumată
  • 6-7 fire ceapă verde
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2-3 fire usturoi verde
  • 1/2 cană parmezan ras
  • sare
  • piper măcinat
  • 3 ouă
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare Gratin de spanac si zucchini:

Spălaţi şi radeţi mare zucchini, amestecaţi-i cu 1 linguriţă de sare şi puneţi-i într-o strecurătoare. Lăsaţi-i să se scurgă bine 30-40 min.

Intre timp, opăriţi spanacul, lăsaţi-1 şi pe el la scurs în altă strecurătoare

. Presaţi uşor cu un prosop şi spanacul şi zucchini, să rămână cât mai puţină zeamă.

Tăiaţi costiţa în felii mai grosuţe, apoi în bastonaşe. încingeţi o tigaie la foc mediu şi prăjiţi costiţa în propria grăsime cca 10 min, amestecând frecvent, până se rumeneşte şi se topeşte mare pare din grăsime.

Apoi adăugaţi ceapa tocată şi mai lăsaţi să se călească 5-6 min, până se înmoaie ceapa.

Tocaţi foarte mărunt usturoiul şi pătrunjelul, sau procesaţi-le cu blenderul.

Incingeţi cuptorul la treapta 3-4.

Intr-un castron, amestecaţi bine zucchini cu costiţa şi ceapa, apoi încorporaţi spanacul, verdeţurile tocate, jumătate din parmezan, ouăle, sare şi piper după gust.

Ungeţi bine o formă termorezistentă cu ulei de măsline, puneţi compoziţia de zucchini şi presaţi-o uşor, să nu rămână spaţii cu aer.

Presăraţi restul de parmezan şi stropiţi cu puţin ulei de măsline.

Lăsaţi să se coacă 40-45 min, până se rumeneşte frumos.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.