Varză de Bruxelles cu usturoi și bacon din: varza de bruxelles, ulei de masline, ceapa, bacon, usturoi, sare, piper. Pentru o aromă mai bogată, puteți înlocui uleiul de măsline cu unt. Puteți adăuga și alte condimente, cum ar fi chimen, oregano sau rozmarin. Varza de Bruxelles este o legumă bogată în nutrienți și are un […]
Gratin cu varza de Bruxelles
PrinteazaGratin cu varza de Bruxelles din: varza de Bruxelles, smantana, faina, oua, cascaval, branza dulce, nucsoara, oua de prepelita, margarina si pesmet.
Ingrediente:
- 500 g verzişoare de Bruxelles
- 300 g smântână 20%
- 1 linguriţă făină
- 2-3 ouă
- 50 caşcaval
- 100 g brânză dulce
- nucşoară
- câteva ouă de prepeliţă
- câte 2 linguri margarină şi pesmet pentru forme
Mod de preparare:
Speli verzişoarele, le tai cotorul şi le îndepărtezi frunzele veştede, după care le fierbi pentru 8-10 minute la foc mediu, în apă uşor sărată.
Scurgi verzişoarele fierte şi, în funcţie de mărime, le tai în jumătăţi sau în sferturi.
Baţi ouăle împreună cu smântână, brânza dulce, făina, sare, piper şi nucşoară după gust.
In forme termorezistente mici, în prealabil unse cu margarină şi tapetate cu pesmet, torni câte puţină compoziţie cu smântână.
Repartizezi verzişoarele, le acoperi cu smântână rămasă şi presari caşcaval ras. In centrul fiecărei forme, pui conţinutul unui ou de prepeliţă.
Peste fiecare ou, torni câteva picături de ulei de măsline, ca să nu se usuce. Coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru 30 de minute.
Gratin cu varza de Bruxelles
Pofta buna!
Varză de Bruxelles cu usturoi și bacon
Pulpe de rata cu varza de Bruxelles
Pulpe de rata cu varza de Bruxelles din: pulpe de rata, varza de Bruxelles, morcov, ceapa, rosii, marar, rozmarin, usturoi, vin, sare, piper. Varza de Bruxelles crește în forma unor mici capete rotunde, care se dezvoltă pe tulpini lungi. Aceste capete conțin frunze împănate și strânse. Planta poate atinge o înălțime de aproximativ 60-90 cm. […]
Pofta buna!