Gravlax cu cartofi

Printeaza

Gravlax cu cartofi din: gravlax, cartofi dulci, faina, oua, iaurt natur, lapte, smantana, unt, sare si piper.

Gravlax (specialitate scandi­navă): somon marinat – în suc propriu – cu sare, zahăr, piper măcinat şi mărar proaspăt. Preparatul se ţine mai multe zile Ia rece, întorcând peştele o dată la 12 h şi stropindu-1 cu zeama lăsată.

Se taie peştele marinat în felii subţiri şi se serveşte, de obicei, pe pâine de secară. Norvegienii îl servesc însoţit de un sos de muştar (n.r.).

 

Ingrediente:

  • 6 felii gravlax (poate fi şi conge­lat)
  • 250 g cartofi dulci (cu miezul portocaliu)
  • 50 g făină
  • 2 ouă + 1 albuş
  • 4 linguriţe iaurt natur
  • 150 ml lapte
  • 200 ml smântână lichidă rece
  • 100 g unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbeţi cartofii în apă sărată 30 min. Curăţaţi-i şi faceţi-i piure. încorporaţi apoi făina şi ouăle întregi, amestecând îndelung.

Săraţi şi piperaţi. Adăugaţi iaurtul şi laptele în acest aluat şi amestecaţi. Bateţi spumă albuşul şi încorporaţi-l în aluat, încălziţi puţin unt într-o tigaie pentru clătite şi puneţi o lingură de aluat.

Rumeniţi uşor, câte 3 min, pe fiecare parte. Reluaţi operaţia până se termină aluatul, punând câte puţin unt după fiecare blinie.

Păstraţi-le la cald. Bateţi smântână foarte rece, săraţi şi piperaţi. Aşezaţi câte o blinie pe fiecare farfurie, acoperiţi-le cu câte o felie de gravlax şi terminaţi cu un moţ de cremă chantilly. Decoraţi, după gust, cu icre de somon.

 

Gravlax cu cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.