Grepfrut cu piper in vin
PrinteazaGrepfrut cu piper in vin din: grepfrut, vin sec, suc de grepfrut, zahăr, ciorchini de piper verde.
Ingrediente:
- 4 grepfruturi
- 250 ml vin sec
- 250 mi suc de grepfrut
- 3 linguri zahăr
- 6 ciorchini de piper verde
Mod de preparare:
Se decojesc grepfruturile şi se scoate pulpa îndepărtând pieliţele albe. Se păstrează zeama rezultată în acest proces.
Se încălzesc încet într-o oală feliile de fructe, vinul, 250 ml suc de grepfrut şi sucul rămas, împreună cu zahărul.
Nu se lasă să fiarbă. Se scot bucăţile de fructe cu lingura de spumă şi se aşază în borcane clătite cu apă fierbinte.
Se mai dă o dată în fiert zeama şi se toarnă peste feliile de grepfrut. Se adaugă ciorchinii de piper verde şi se închid ermetic borcanele. Se păstrează la frigider.
Grepfrut cu piper in vin
Pofta buna!