Salata de creveti cu grepfrut din: creveti, avocado, grepfrut, lime, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g creveţi 1 grepfrut 1 avocado lime sare piper 1 lingura ulei Mod de preparare: Se curăţă 500 g creveţi proaspeţi. Se curăţă 1 grepfrut ca să obţinem bucăţi mici de pulpă. Se taie în două 1 fruct de avocado, […]
Grepfrut prajit
PrinteazaGrepfrut prajit
Numit odinioară „fructul interzis”, grepfrutul este un fruct relativ recent. In vreme ce nucile de cocos există de 15 milioane de ani, grepfrutul este un hibrid, care a apărut cu mai puţin de 300 de ani în urmă.
O mâncare cu grepfrut şi cocos poate constitui punctul culminant al unei mese.
Existenţa acestui fruct a fost atestată documentar pentru prima oară în Barbados, în anul 1750, unde a apărut ca rezultat al încrucişării dintre pomelo şi portocale dulci.
Având în vedere gustul său amar şi acrişor, el nu s-a bucurat de la bun început de apreciere.
De-a lungul vremii, însă, au fost cultivate soiuri mai dulci, unele dintre ele cu pulpă de culoare roşie.
Numele fructului se datorează tendinţei de a creşte în ciorchini, ca strugurii.
Dulceaţa şi căldura unui grepfrut prăjit pun în valoare aroma sa mai ales când este pregătit după metoda tradiţională.
După ce a fost tăiat în sferturi, fructul zemos este uns cu zahăr, miere sau sirop de arţar, apoi copt în cuptor.
Unii bucătari aşază o cireaşă maraschino în centrul fiecărei felii, înainte de servire, alţii presară câteva fire de scorţişoară, nucşoară sau cuişoare.
Servit la micul dejun, grepfrutul prăjit este o modalitate revigorantă şi sănătoasă de a-ţi începe ziua.
poate iti place si:
Smoothie de grepfrut si spanac
Smoothie de grepfrut si spanac din: grepfrut, sfecla, spanac, telina, ghimbir, sare. Ingrediente: 2 fructe de grepfrut 1 sfeclă roşie de mărime medie 2 mâini de baby spanac 4 tije de ţelină 2 cm ghimbir proaspăt puţină sare roz de Himalaya Mod de preparare: In primul rând, se stoarce cu ajutorul robotului de bucătărie sucul […]
Salata de fenicul cu grepfrut rosu
Salata de fenicul cu grepfrut rosu din: fenicul, grepfrut, boia, ulei, menta, sare, piper. Ingrediente: 2 bulbi de fenicul 2 grepfruturi roşii 1 praf boia iute 4 linguri ulei de măsline extra-virgin (presat la rece) frunze de mentă sare piper Mod de preparare: Se spală bulbii de fenicul, se tamponează cu prosoape de hârtie […]
Salata cu grepfrut si avocado
Salata cu grepfrut si avocado din: fistic, grepfrut, avocado, salota, ardei, otet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 50 g fistic 2 grepuri roz 2 avocado 1 ardei iute roşu 1 şalotă 2 linguri de oţet de vin alb sare piper 2 linguri de ulei de floarea-soarelui 100 g germeni de alfalfa Mod de preparare: Fisticul […]
Grepfrut la cuptor
Grepfrut la cuptor din: grepfut, nuci, zahar, coniac sau rom, frisca. Ingrediente: 2 grepfruturi miezul de la 16 nuci 4 linguri zahăr 8 linguri coniac sau rom 4 linguri frişcă Mod de preparare: Tai fructele în jumătate. Cu un cuţit bine ascuţit şi îngust, desprinzi miezul de pieliţă şi laşi fructul acolo. Adaugi în […]
Pofta buna!