Grila cu prune
PrinteazaGrila cu prune din: faina, praf de copt, zahar, ou, unt, prune, zahar, scortisoara, rom, amidon, migdale, lapte si galbenus.
aluat:
- 300 g faina
- 1 varf de cutit praf de copt
- 100 g zahar
- 1 ou
- 150 g unt
topping:
- 1 kg prune
- 100 g zahar
- 1/2 baton de scortisoara
- 3 linguri rom
- 3 linguri amidon
- 50 g migdale macinate
- 2 linguri lapte
- 1 galbenus
Mod de preparare:
Se frământă aluatul din ingredientele menţionate. Se modelează sub formă de bilă, se înfăşoară în folie transparentă şi se dă la frigider cca 1 oră. 2 Se spală prunele, se taie jumătăţi, se golesc de sâmburi. Se amestecă jumătate de cantitate cu zahăr, scorţişoară şi rom şi se lasă să se marineze cca 1 oră.
Apoi se dau în clocot şi se lasă să mai fiarbă la foc moale cca 3 min. Se adaugă amidonul dizolvat şi se mai dă compoziţia într-un clocot, ca să se lege. Se lasă apoi să se răcească şi se îndepărtează scorţişoara.
Cuptorul se încinge la 180°C. Se întinde o foaie din 2/3 din cantitatea de aluat şi se tapetează cu ea o formă de tartă (0 26 cm) unsă. Se înţeapă în mai multe locuri. Se repartizează deasupra toate fructele. Se întinde o a doua foaie din restul de aluat şi se taie fâşii subţiri care se aşază pe tartă în formă de grilă.
Se unge cu amestecul de gălbenuş bătut cu lapte. Se coace cca 70 minute.
Grila cu prune
Pofta buna!