Griş cu fructe in formă de şarlotă
PrinteazaGriş cu fructe in formă de şarlotă
- 750 g apă
- 500 g fructe (vişine sau zmeură, căpşuni, fragi, coacăze)
- 3-4 linguri zahăr
- 150 g griş
- 1 praf vanilie
Mod de preparare:
Se pun la fiert fructele spălate cu apa. După ce dau cîteva clocote, se iau de la foc, se lasă să se răcească, apoi se dă prin-tr-o sită de păr, zeama împreună cu fructele.
Se pune la fiert, adăugînd zahărul, vanilia şi grişul puţin cîte puţin, în ploaie, amestecînd mereu pînă se îngroaşă ca o cremă.
Se ia de la foc şi se bate cu telul ca să devină spumoasă, apoi se toarnă într-o formă de şarlotă sau de budincă, udată cu apă rece, şi se ţine la gheaţă 2-3 ore.
Înainte de a servi, se răstoarnă pe o farfurie şi se garniseşte cu cîteva fructe crude.
Pofta buna!