Gris cu lapte si rom

Printeaza

Gris cu lapte si rom din: lapte, gris, zahar, coaja rasa de lamaie sau portocala, vanilie, esenta de rom, sare.

Ingrediente:Gris cu lapte si rom

  • 1/2 l lapte dulce (2 căni)
  • 2-3 linguri gris
  • 1 lingură zahăr
  • opţional: coajă rasă de lămâie sau portocală
  • vanilie
  • esenţă de rom etc.
  • sare

 

Mod de preparare:

Laptele în care s-a adăugat zahărul se pune la fiert la foc mic. Când începe să clocotească, se adaugă grisul, presărat pentru a nu face cocoloaşe, şi se amestecă încontinuu.

După gris se adaugă – opţional – aromele şi sarea (după gust). Se mai fine la foc 1 -2 minute amestecând încontinuu, apoi când consistenţa este cea a unei smântâni mai groase, se toarnă în farfurii sau boluri.

Se serveşte rece, eventual ornat cu dulceaţă, cremă de cacao, fructe zaharisite, peltea, miere etc.

Foarte importantă la pregătirea grisului cu lapte este consistenţa compoziţiei. Dacă în timpul fierberii grisului, amestecul pare gros, se adaugă apă (câteva linguri – o cană).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.