Gris cu lapte si zahar ars
PrinteazaGris cu lapte si zahar ars din: lapte dulce, zahar si gris.
- 1/2 l lapte dulce
- 3 linguri zahăr
- 4 linguri griş fin
- 3 linguri zahăr pentru ars
Mod de preparare:
Fierbi laptele dulce, apoi adaugi zahărul. Când laptele începe să fiarbă, pui grişul în ploaie, amestecând continuu, până când grişul începe să se îngroaşe ca o pastă.
Torni apoi grişul în farfurie, să se răcească.
Separat, într-o crăticioară, pui 3 linguri de zahăr şi dai vasul la foc mic pentru a arde zahărul.
Il laşi 5 minute pe foc, până ce zahărul topit prinde culoarea maro deschis. Iei vasul de pe foc şi torni zahărul ars lichid peste griş.
Laşi să se răcească, după care poţi servi grişul.
Gris cu lapte si zahar ars
Pofta buna!