Gris dulce
PrinteazaGris dulce din: lapte, gris, zahar, sare.
- 1 l lapte nefiert
- 6-7 linguri cu griş
- 3 linguri cu zahăr
- 1/2 linguriţă cu sare
- 1 lingură cu zahăr vanilinat
Mod de preparare:
Punem laptele să fiarbă într-un vas emailat cu gura largă. Când dă în clocot turnăm grişul în ploaie. Turnăm grişul cu mâna stângă şi amestecăm în vas cu lingura de lemn din mâna dreaptă.
Punem sare şi 3 linguri cu zahăr tos când am terminat de pus grişul, lăsăm să fiarbă 5-7 min la foc mic şi tragem vasul de pe foc.
Adăugăm vanilia, acoperim vasul/lăsăm să stea puţin, apoi trecem grişul în boluri şi-l servim cald sau călduţ, acoperit cu dulceaţă de fructe.
Pofta buna!