Grisine cu ardei iute si masline
PrinteazaGrisine cu ardei iute si masline din: făină de grâu, drojdie, ulei de măsline/floarea-soarelui, apa, zahar, măsline verzi sau negre, usturoi, ardei iute rosu, ulei.
Ingrediente:
- 600 g făină de grâu
- 1 pachet mic de drojdie
- 50 ml ulei de măsline/floarea-soarelui
- 350 ml apă
- puţin zahăr
Pentru umplutură:
- 200 g măsline verzi sau negre
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei mic roşu, puţin iute
- 100 ml ulei
Mod de preparare:
Cerni făina, adaugi celelalte ingrediente pentru aluat şi frămânţi, până ce se desprinde de pe degete. Apoi acoperi vasul şi laşi o oră să stea deoparte.
Toci fin măslinele. Tai cubuleţe ardeiul. într-o tigaie încingi uleiul, adaugi usturoiul şi-l laşi puţin să se călească şi să-şi lase gustul, după care îl scoţi şi-l arunci.
In uleiul din tigaie pui măslinele şr ardeiul tocate. întinzi aluatul pe o planşetă tapetată cu făină, iar pe jumătate din aliîat pui măslinele şi acoperi precum filele unei cărţi.
Apoi tai fâşii din aluat şi le răsuceşti, după care le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungi grisinele cu puţin ulei şi le dai la copt, circa 15 minute.
Le scoţi pe şerveţele absorbante, pentru a-şi lăsa surplusul de ulei. Sunt crocante şi bune.
Grisine cu ardei iute si masline
Pofta buna!