Grisine cu somon afumat si smantana
PrinteazaGrisine cu somon afumat si smantana din: ulei, sare, faina, apa, somon afumat, marar, smântână, suc de lămâie.
Ingrediente:
- 50 g de ulei
- 6 g de sare
- 4 g de drojdie
- 250 g de făină 00
- 115 g de apă
- sare
Pentru somon:
- 200 g de somon afumat
- mărar
- 150 g de smântână
- suc de lămâie
- sare
Mod de preparare:
Preparaţi grisinele lucrând toate ingredientele şi formând un aluat omogen. Lăsaţi la crescut pentru cel puţin trei ore.
Intindeţi aluatul foarte subţire cu un sucitor, apoi cu o rotiţă pentru tăierea aluatului obţineţi fâşii cu lăţimea de 2 cm şi lungimea de 8 cm.
Introduceţi-le în cuptor timp de 5 minute la 180 °C. Bateţi smântână adăugând mărarul tocat, sucul de lămâie şi sarea.
Prezentaţi preparatul cu felia de somon rulată, un pic de smântână şi grisine.
Grisine cu somon afumat si smantana
Pofta buna!