Groiza

Printeaza

Groiza – Groiza este de fapt zeama în care au fiert toate organele de la porc în cazan. Noi o strecurăm şi o punem din nou la fiert. Când dă în clocot adăugăm 1 kg arpacaş ales.

După ce a fiert arpacaşul, punem sângele şi condimente după gust.

Adăugăm maţele rămase de la porc tăiate mărunt. Când toate s-au fiert, le luăm de pe foc şi le dăm la rece. Este foarte bună alături de orice acritură.

 

Poftă bună!

 

 

 

 

 

Friptură de Porc la Cuptor cu Usturoi

Friptură de Porc la Cuptor cu Usturoi – un preparat tradițional care nu dezamăgește niciodată. Această rețetă combină suculența cărnii de porc cu aroma intensă a usturoiului, rezultând un fel de mâncare deosebit de gustos și savuros. Ideală pentru mesele de familie sau ocaziile speciale, friptura de porc la cuptor este o alegere excelentă pentru […]

Friptură de Porc la Air Fryer

Friptură de Porc la Air Fryer: O Rețetă Detaliată pentru o Cină Sănătoasă și Delicioasă – o metodă modernă și eficientă de a găti carne de porc, obținând o textură fragedă și suculentă cu o crustă crocantă. Această metodă este rapidă, sănătoasă și foarte ușor de realizat. Ingrediente: Pentru 4 porții: 800 g de cotlet […]

Porc cu Ananas și Mango

Porc cu Ananas și Mango din: cotlet de porc, mango, ardei, ceapa, usturoi, ghimbir, ulei, soia, otet, sare, piper, coriandru. Explorați savoarea dulce-acrișoară a acestui fel de mâncare exotic. Perfect pentru zilele călduroase de vară sau când vă doriți o escapadă culinară tropicală, această rețetă combină gustul suculent al cărnii de porc cu prospețimea fructelor […]

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/groiza html
  • https://www restaurantedelux ro/tag/groiza

3 comentarii

  1. pistrui mircea

    Cuvantul il stiu de la tata, care era de la Beba Veche. Povestea momente din copilarie si am tinut minte si cum se face. Am zis ca daca si termenul acesta este pe Net, atunci chiar ca poti gasi totul. Va multumesc. Apropo de porc. Bunicul meu din partea mamei care era pem de la Garnic din sudul Banatului, cand taia porcul (in Timisoara),il oparea prima data in vana, radea parul cu clopotul (ca nemtii) si apoi il parlea cu paie (ca romanii)- doar era banatean.

  2. Salutări, mă bucur că am găsit ,,groiza” ! La noi în Sannicolaul Mare la fiecare tăiat de porci se făcea și groiza care era o delicatețe !
    Ce ma surprins că se adaugă mațele de la porc?! La noi nu se făcea așa ceva!

  3. Eu sunt din Grabaț,domnul din Sănicolaul Mare,știe unde e,făceam și noi,învățaseră ai mei de la șvabi.Dar ei spunrau groizer

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.