Guacamole cu ghimbir
PrinteazaGuacamole cu ghimbir din: avocado, castraveti, ceapa, lamaie, ulei, sare, susan.
- 4 castraveţi proaspeţi
- 1 avocado mai mare sau doi mai mici
- 2 fire de ceapă verde
- 1 lămâie
- câteva frunzuliţe de mentă proaspătă
- 1 cm rădăcină de ghimbir
- sare
- ulei de măsline
- 1 linguriţă seminţe de susan
Mod de preparare:
Cu ajutorul blenderului se face un piure fin din pulpa de avocado, ceapa verde, uleiul, sarea, zeama de lămâie. Ghimbirul se rade fin.
Castraveţii se spală şi se curăţă de coajă (dacă castraveţii sunt tineri, se pot lăsa şi cu coajă), apoi se taie cubuleţe şi se adaugă în piure.
Se adaugă ghimbirul şi frunzuliţele de mentă tocate fin.
Pofta buna!