Guacamole picant
PrinteazaO reteta delicioasa de guacamole picant din: iaurt degresat, ardei iuti, rosii, ceapa alba, coriandru verde, crema de branza, avocado, zeama de lamaie si chipsuri de tortilla. Bucăţi de ceapă, roşii şi chilii jalapeno adaugă o explozie de arome acestui sos mexican. Iaurtul degresat şi crema de brânză mai atenuează iuţeala, iar cele două avocado leagă acest sos.
Fructele de avocado suit o sursă bogată de grăsimi mononesaturate şi de vitamine B – un avocado mic asigură mai mult de jumătate din doza zilnică recomandată de E 6. De asemenea, avocado conţine şi o cantitate semnificativă de vitamina E şi câteva fitochimice imporante.
- 125 g iaurt degresat
- 2 chilli jalapeno sau alti ardei iuti verzi
- 2 rosii prunisoare tocate marunt
- 1 ceapa alba mica tocata marunt
- 2 linguri corinadru verde tocat
- 125 g crema de branza proaspata, practic fara grasimi
- 2 fructe de avocado mari
- 2 linguri zeama de lamaie verde
- 85 g chipsuri de Tortilla prajite
Mod de preparare:
Se acoperă fundul unei strecurători cu o bucată de tifon, cu un filtru de cafea sau cu un şervet de bucătărie şi se aşază peste un castron mediu. Se pune iaurtul, se acoperă şi se dă la frigider 8 ore sau se lasă peste noapte. în acest răstimp zerul se va scurge şi va rămâne o cremă de iaurt groasă şi cremoasa.
Se curăţă ardeii de seminţe, apoi se toacă foarte fin. Se amestecă într-un castron cu roşiile, ceapa şi coriandrul. Se încorporează crema de iaurt şi crema de brânză.
Se taie fructele de avocado în două, se scot sâmburii şi se descojesc. Se pasează, se adaugă zeama de lămâie verde. Se amestecă rapid cu compoziţia de ardei şi roşii. Se serveşte pasta cu chipsuri de Tortilla.
Pentru ca guacamole să fie şi mai picant, se adăugă ui chilii roşu şi mai iute. Se deorează guacamole cu câteva felii de mango curăţat de coajă. Dulceaţa fructului se armonizează foarte bine cu aromele sosului.
Guacamole picant
Poftă bună!
Foarte bun guacamole picant