Guacamole
PrinteazaO reteta foarte simpla de Guacamole cu ceapa alba, rosii serrano, frunze de coriandru, sare si avocado.
specific mexican
Ingrediente:
- 2 linguri ceapa alba tocata foarte marunt
- 2 ardei iuti rosii serrano, dupa gust, tocati marunt
- 4 linguri frunze de coriandru, taiate mai mare
- sare dupa gust
- 3 fructe mari de avocado
- 1 rosie mijlocie, taiata foarte marunt
Pentru servit:
- 1 lingura cu varf ceapa alba tocata foarte marunt
- frunze de coriandru taiate mai mare
Guacamole, o mancare originara din Mexic, se face dintr-un amestec; de miez de avocado bine copt, rosii, ardei iuti rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de larmaie (de obicei lime).
In tara sa de origine, guacamole se consuma la orice masa a zilei, inclusiv la micul dejun.
Guacamole este un sos folosit de mexicani la petreceri, in special cu chipsuri de tortilla, dar se foloseste adesea si ca garnitura pentru aproape orice.
Mod de preparare:
Macinati impreuna ceapa, ardeii iuti, coriandrul si sarea, pentru a forma o pasta.
Taiati fructele de avocado in doua. indepartati samburele si decojiti miezul, apoi amestecati-l in pasta obtinuta, asa incat consistenta acesteia sa nu fie prea fina).
Adaugati si rosia taiata marunt, pastrand cam o lingura. Potriviti amestecul dupa gust.
Pasta rezultata se aranjeaza pe farfurie si se presara cu restul de rosie tocata, ceapa si frunze de coriandru. Serviti imediat. la temperatura camerei
Guacamole
Pofta buna!