Guguluf aperitiv
PrinteazaGuguluf aperitiv din: drojdie, zahar, faina, praz, bacon, unt, lapte, mazare verde, sare, unt, patrunjel verde si pesmet.
- 25 g drojdie
- 1 lingurita zahar
- 500 g faina
- 1 praz mic
- 300 g bacon
- 2 linguri unt
- 100 ml lapte 200 g mazare congelata verde
- sare
- 3 linguri patrunjel verde tocat
- 2 linguri pesmet pentru tapetat forma
Mod de preparare:
Se toarnă 100 ml de lapte călduţ într-un castronel, se adaugă drojdia, zahărul şi trei linguri de făină.
Se amestecă şi se lasă să crească, la loc cald, 30 de minute. Se spală prazul şi se taie fâşii.
Baconul se taie cubuleţe, se prăjeşte puţin într-o tigaie, se scoate, se adaugă untul şi prazul.
Se lasă cinci minute până se înmoaie, se adaugă mazărea opărită şi scursă. Se dă la răcit.
Se cerne făina în castron, se adaugă o linguriţă de sare, drojdia crescută şi 180 ml de apă călduţă.
Se frământă un aluat neted, se presară uşor cu făină, se acoperă cu un prosop curat şi se lasă să crească la loc cald o oră.
Se adaugă baconul, prazul cu mazărea şi pătrunjelul verde tocat peste aluat şi se frământă.
Se unge cu unt şi se tapetează cu pesmet o formă de guguluf, se pune aluatul şi se lasă să crească pentru următoarele 20 de minute.
Se coace în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru circa o oră, până se rumeneşte frumos.
Guguluf aperitiv
Pofta buna!