Guguluf cu alune si cacao

Printeaza

Guguluf cu alune si cacao din: oua, ulei, zahar, faina, praf de copt, cacao, smantana, ciocolata, alune.

Ingrediente:Guguluf cu alune si cacao

  • 6 ouă
  • 6 linguri ulei
  • 1 cană zahăr
  • 1 cană făină
  • 1 plic praf de copt
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 50 g cacao
  • 200 ml smântână
  • 6 bucăţele ciocolată de menaj
  • alune

 

Mod de preparare:

Se mixează gălbenuşurile cu zahăr, ulei, praf de copt şi zahăr vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare; se adaugă mixul de gălbenuşuri, amestecând uşor, apoi se adaugă făina.

Se unge cu ulei o formă de guguluf.

Compoziţia se împarte în două: într-o jumătate se înglobează cacao. Cele două compoziţii se toarnă alternativ în formă, până se umple. Se coace în cuptorul preîncăl-zit şi se lasă să se răcească.

Pentru glazură, se dizolvă ciocolata pe baie de apă; se încorporează smântână până se obţine o glazură consistentă. Se toarnă pe guguluf şi se presară alune.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.