Guguluf cu alune si cacao
PrinteazaGuguluf cu alune si cacao din: oua, ulei, zahar, faina, praf de copt, cacao, smantana, ciocolata, alune.
- 6 ouă
- 6 linguri ulei
- 1 cană zahăr
- 1 cană făină
- 1 plic praf de copt
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 50 g cacao
- 200 ml smântână
- 6 bucăţele ciocolată de menaj
- alune
Mod de preparare:
Se mixează gălbenuşurile cu zahăr, ulei, praf de copt şi zahăr vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare; se adaugă mixul de gălbenuşuri, amestecând uşor, apoi se adaugă făina.
Se unge cu ulei o formă de guguluf.
Compoziţia se împarte în două: într-o jumătate se înglobează cacao. Cele două compoziţii se toarnă alternativ în formă, până se umple. Se coace în cuptorul preîncăl-zit şi se lasă să se răcească.
Pentru glazură, se dizolvă ciocolata pe baie de apă; se încorporează smântână până se obţine o glazură consistentă. Se toarnă pe guguluf şi se presară alune.
Pofta buna!