Guguluf cu mascarpone
PrinteazaGuguluf cu mascarpone din: faina alba, margarina, smantana, galbenusuri, zahar, drojdie, lapte, zahar vanilat, sare, stafide, esenta de rom, mascarpone, migdale, zahar cubic.
pentru aluat:
- 600 g faina alba
- 200 g margarina
- 4 linguri smantana
- 4 galbenusuri
- 80 g zahar
- 40 g drojdie
- 300 ml lapte
- 2 pliculete zahar vanilat
- sare
pentru umplutura:
- 150 g stafide
- 1/2 fiola esenta de rom
- 150 g margarina
- 100 g mascarpone
- 1 lingura amidon
- 4 linguri de zahar
- 2 pliculete de zahar vanilat
pentru decor:
- 1 ou
- 150 g migdale
- 50 g zahar cubic
Mod de preparare:
Cerne făina într-un bol, fă o adâncitură în mijloc şi pune în ea drojdia şi 20 g de zahăr dizolvate în 100 ml de lapte călduţ. După ce a crescut maiaua, adaugă pe rând gălbenuşurile, margarina topită, smântână şi laptele rămas, în care s-a dizolvat restul de zahăr şi zahărul vanilat.
Frământă aluatul până ce se dezlipeşte de mâini. Acoperă-l cu un şervet curat şi la- să-l la dospit aproximativ o oră. Intre timp, într-un castronel, înmoaie stafidele în esenţa de rom diluată cu o ceşcuţă de apă caldă.
Separat, mixează margarina cu mascarpone, zahărul, zahărul vanilat şi amidonul. Intinde aluatul în foaie groasă de 1 cm, unge-o cu un strat subţire de cremă, presară stafidele scurse şi rulează. Aşază ruloul într-o formă de copt inelară, unsă şi tapetată cu făină.
Lasă-l să dospească 30 de minute, unge-l cu ou, presară migdalele mărunţite şi zahărul sfărâmat şi coace-l 45 de minute la foc mediu, in cuptorul preincalzit.
Guguluf cu mascarpone
Pofta buna!
Asta e specific italienesc