Guguluf cu salam si ardei
PrinteazaGuguluf cu salam si ardei din: faina, drojdie, lapte, zahat, unt, sare, oua, pastrama, cascaval, masline, ardei, parmezan.
- 400 g făină
- 1 cub (40 g) drojdie proaspătă
- 300 ml lapte călduţ
- 1/2 linguriţă zahăr
- 120 g unt
- sare
- 2 ouă
- 150 g pastrama sau şuncă
- 150 g caşcaval
- 100 g măsline
- 2 ardei roşii opţional
- 50 g parmezan ras
- câte 1 lingură unt şi făină pentru tavă
Mod de preparare:
Cerni făina într-un bol, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui drojdia, zahărul şi 1 lingură de făină amestecate în 100 ml lapte călduţ.
După ce maiaua a crescut, adaugi ouăle bătute cu puţină sare, untul topit şi amesteci totul bine, cu o lingură, până omogenizezi aluatul moale.
Tai măslinele în felioare, îndepărtând sâmburii. Tai în cubuleţe pastrama, caşcavalul şi ardeii, în prealabil spălaţi şi curăţaţi, încorporezi în aluat măslinele, pastrama, caşcavalul, ardeii şi parmezanul.
Torni aluatul într-o formă cu orificiu la mijloc, în prealabil unsă şi tapetată cu făină. Coci guguluful în cuptorul preîncălzit, 10 minute la foc iute, apoi alte 30-40 de minute, la foc mediu (180 °C), până se rumeneşte frumos.
Guguluf cu salam si ardei
Pofta buna!