Guguluf cu salam si ardei

Printeaza

Guguluf cu salam si ardei din: faina, drojdie, lapte, zahat, unt, sare, oua, pastrama, cascaval, masline, ardei, parmezan.

Ingrediente:Guguluf cu salam si ardei

  • 400 g făină
  • 1 cub (40 g) drojdie proaspătă
  • 300 ml lapte călduţ
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • 120 g unt
  • sare
  • 2 ouă
  • 150 g pastrama sau şuncă
  • 150 g caşcaval
  • 100 g măsline
  • 2 ardei roşii opţional
  • 50 g parmezan ras
  • câte 1 lingură unt şi făină pentru tavă

 

Mod de preparare:

Cerni făina într-un bol, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui drojdia, zahărul şi 1 lingură de făină amestecate în 100 ml lapte călduţ.

După ce maiaua a crescut, adaugi ouăle bătute cu puţină sare, untul topit şi amesteci totul bine, cu o lingură, până omogenizezi aluatul moale.

Tai măslinele în felioare, îndepărtând sâmburii. Tai în cubuleţe pastrama, caşcavalul şi ardeii, în prealabil spălaţi şi curăţaţi, încorporezi în aluat măslinele, pastrama, caşcavalul, ardeii şi parmezanul.

Torni aluatul într-o formă cu orificiu la mijloc, în prealabil unsă şi tapetată cu făină. Coci guguluful în cuptorul preîncălzit, 10 minute la foc iute, apoi alte 30-40 de minute, la foc mediu (180 °C), până se rumeneşte frumos.

 

Guguluf cu salam si ardei

Guguluf cu salam si ardei

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.