Guguluf de sarbatoare
PrinteazaGuguluf de sarbatoare din: sunca de pui, usturoi, patrunjel, cimbru, drojdie, zahar, lapte, bagheta, oua, gris, maghiran, ienibahar, nucsoara.
- 500 g şuncă de pui afumată
- 3 căţei usturoi
- 1 legătură pătrunjel verde
- 5-6 frunze de cimbru
- 30 g drojdie uscată
- 1/2 linguriţă zahăr
- 150 ml lapte
- 1/2 baghetă
- 7 ouă
- 200 g gris
- 1/2 linguriţă măghiran uscat
- 1 vârf de cuţit ienibahar
- 1 vârf de cuţit nucşoară
Mod de preparare:
Se pune drojdia într-un castronel, se adaugă zahărul, trei linguri de lapte, se amestecă şi se lasă să crească într-un loc cald. Bagheta se taie bucăţi, se pune la înmuiat în laptele rămas, după care se stoarce şi se pune într-un castron mai mare.
Se unge cu ulei şi se tapetează cu pesmet o formă de guguluf. Se toarnă compoziţia şi se lasă să crească 30 de minute. Se coace în cuptorul preîncălzit 45-50 de minute.
Se răstoarnă, se lasă să se răcească şi se taie felii.Se adaugă şunca de pui afumată tăiată cuhuleţe, ouăle bătute, grişul, usturoiul pisat, măghiranul, ienibaharul, nucşoara, patrunjelul şi cimbrul tocate mărunt.
Se pune maiaua crescută şi se amestecă bine. Se condimentează cu sare şi piper, după gust.
Guguluf de sarbatoare
Pofta buna!