Guguluf de sarbatoare

Printeaza

Guguluf de sarbatoare din: sunca de pui, usturoi, patrunjel, cimbru, drojdie, zahar, lapte, bagheta, oua, gris, maghiran, ienibahar, nucsoara.

Ingrediente:Guguluf de sarbatoare

  • 500 g şuncă de pui afumată
  • 3 căţei usturoi
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 5-6 frunze de cimbru
  • 30 g drojdie uscată
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • 150 ml lapte
  • 1/2 baghetă
  • 7 ouă
  • 200 g gris
  • 1/2 linguriţă măghiran uscat
  • 1 vârf de cuţit ienibahar
  • 1 vârf de cuţit nucşoară

 

Mod de preparare:

Se pune drojdia într-un castronel, se adaugă zahărul, trei lin­guri de lapte, se ames­tecă şi se lasă să crească într-un loc cald. Baghe­ta se taie bucăţi, se pune la înmuiat în laptele ră­mas, după care se stoar­ce şi se pune într-un castron mai mare.

Se unge cu ulei şi se tapetează cu pesmet o formă de guguluf. Se toar­nă compoziţia şi se lasă să crească 30 de minute. Se coace în cuptorul preîncălzit 45-50 de minute.

Se răstoarnă, se lasă să se răcească şi se taie felii.Se adaugă şunca de pui afumată tăiată cuhuleţe, ouăle bătu­te, grişul, usturoiul pisat, măghiranul, ienibaharul, nucşoara, patrunjelul şi cimbrul to­cate mărunt.

Se pune maiaua crescută şi se amestecă bine. Se con­dimentează cu sare şi piper, după gust.

 

Guguluf de sarbatoare

Guguluf de sarbatoare

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.