Guguluf cu fructe de padure din: fructe de padure, cirese, unt, zahar, faina, ou, praf de copt. Ingrediente: 1 cană fructe de pădure 1 cană cireşe 50 g unt 100 g zahăr tos 1 ou 200 g făină 1 praf de copt 1 vârf de cuţit de sare Mod de preparare: Freacă untul cu zahărul […]
Guguluf cu mac si cartofi
PrinteazaGuguluf cu mac si cartofi din: cartofi, oua, unt, zahar pudra, vanilie, zahar, faina, praf de copt, mac, sare, unt.
- 250 g de cartofi
- 4 oua
- 200 g unt
- 150 g zahar pudra
- 1 esenta de vanilie
- 50 g zahar tos
- 250 g faina
- 1 praf de copt
- 80 g mac
- sare
- zahar pudra pentru decor
- unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Cartofii se pun la fiert în apă cu un praf de sare, după care se scurg, se lasă la răcit şi se dau pe răzătoarea mare.
Forma de guguluf se unge bine cu unt şi se tapetează cu făină.
Gălbenuşurile se separă de albuşuri. Untul se taie bucăţi şi se mixează cu zahărul pudră şi esenţa de vanilie.
Se adaugă treptat gălbenuşurile şi un vârf de cutit cu sare. Se bat albuşurile spumă tare cu zahărul tos şi se încorporează în amestecul cu gălbenuşuri.
Se încorporează apoi cartofii raşi şi făina cernută cu praful de copt. Se adaugă macul şi se amestecă bine.
Se pune aluatul cu lingura în forma de guguluf, apăsând uşor.
Se introduce în cuptorul preîncălzit şi se coace timp de 50 de minute. Se încearcă cu o scobitoare dacă s-a copt.
Se lasă să se răcească puţin în formă şi apoi se răstoarnă.
Se presară cu zahăr pudră şi se poate servi.
Pofta buna!
poate iti place si:
Guguluf cu fructe de padure
Guguluf cu nuci si dovleac
Guguluf cu nuci si dovleac din: dovleac, nuci, oua, faina, zahar, praf de copt, cacao. Ingrediente: 300 g dovleac răzuit 1 praf de sare 1 portocală 150 g nuci mărunţite 4 ouă 1 1/2 pahar zahăr 1/2 linguriţă praf de copt 1 pahar făină 1 lingură cacao zahăr pudră Mod de preparare: Separi albuşurile de […]
Pofta buna!