Guguluf cu mac si cartofi

Printeaza

Guguluf cu mac si cartofi din: cartofi, oua, unt, zahar pudra, vanilie, zahar, faina, praf de copt, mac, sare, unt.

Ingrediente:Guguluf cu mac si cartofi

  • 250 g de cartofi
  • 4 oua
  • 200 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 1 esenta de vanilie
  • 50 g zahar tos
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 80 g mac
  • sare
  • zahar pudra pentru decor
  • unt pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Cartofii se pun la fiert în apă  cu un praf de sare, după care se scurg, se lasă la răcit şi se dau pe răzătoarea mare.

Forma de guguluf se unge bine cu unt şi se tapetează cu făină.

Gălbenuşurile se separă de albuşuri. Untul se taie bucăţi şi se mixează cu zahărul pudră şi esenţa de vanilie.

Se adaugă treptat gălbenuşurile şi un vârf de cutit cu sare. Se bat albuşurile spumă tare cu zahărul tos şi se încorporează în amestecul cu gălbenuşuri.

Se încorporează apoi cartofii raşi şi făina cernută cu praful de copt. Se adaugă macul şi se amestecă bine.

Se pune aluatul cu lingura în forma de guguluf, apăsând uşor.

Se introduce în cuptorul preîncălzit şi se coace timp de 50 de minute. Se încearcă cu o scobitoare dacă s-a copt.

Se lasă să se răcească puţin în formă şi apoi se răstoarnă.

Se presară cu zahăr pudră şi se poate servi.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Guguluf cu fructe de padure

Guguluf cu fructe de padure

Guguluf cu fructe de padure din: fructe de padure, cirese, unt, zahar, faina, ou, praf de copt. Ingrediente: 1 cană fructe de pădure 1 cană cireşe 50 g unt 100 g zahăr tos 1 ou 200 g făină 1 praf de copt 1 vârf de cuţit de sare   Mod de preparare: Freacă untul cu zahărul […]

 

 

Guguluf cu nuci si dovleac

Guguluf cu nuci si dovleac din: dovleac, nuci, oua, faina, zahar, praf de copt, cacao. Ingrediente: 300 g dovleac răzuit 1 praf de sare 1 portocală 150 g nuci mărunţite 4 ouă 1 1/2 pahar zahăr 1/2 linguriţă praf de copt 1 pahar făină 1 lingură cacao zahăr pudră   Mod de preparare: Separi albuşurile de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.