Guguluf cu alune si cacao din: oua, ulei, zahar, faina, praf de copt, cacao, smantana, ciocolata, alune. Ingrediente: 6 ouă 6 linguri ulei 1 cană zahăr 1 cană făină 1 plic praf de copt 2 pliculeţe zahăr vanilat 50 g cacao 200 ml smântână 6 bucăţele ciocolată de menaj alune Mod de preparare: Se mixează […]
Guguluf mormorat din aluat de chec
PrinteazaGuguluf mormorat din aluat de chec din: unt, zahar vanilat, zahar, oua, sare, faina, praf de copt, lapte, cacao, pesmet si zahar pudra.
- 200 g unt la temperatura camerei
- 1 plic zahar vanilat
- 200 g zahar
- 5 oua
- 1 praf sare
- 400 g faina
- 1 plic praf de copt
- circa 80 ml lapte
- 2 linguri cacao
- pesmet
- zahar pudra
Mod de preparare:
Cu telul, se bate untul cu zahar tos si zahar vanilat; se inglobeaza ouale si sarea si se bate continuu pana ce se obtine o compozitie alba si cremoasa.
Se amestecă făina cu praf de copt şi se înglobează. Se mai încorporează 50 ml lapte.
Dacă aluatul este prea tare, se mai adaugă eventual puţin lapte. Se aşază jumătate din cantitatea de aluat într-un al doilea castron şi se înglobează cca 30 ml lapte şi cacao.
Se încinge cuptorul la 180°C. Se unge o formă de guguiuf (sau de chec) şi se tapetează cu pesmet.
Se aşază mai întâi aluatul alb, apoi cel negru şi se traversează straturile cu furculiţa, pentru a se crea aspectul marmorat.
Se coace apoi cca 1 oră, până devine auriu. Se scoate din cuptor, se răstoarnă şi se lasă să răcească.
Se pudrează cu zahăr.
Guguluf mormorat din aluat de chec
Pofta buna!
poate iti place si:
Guguluf cu alune si cacao
Pofta buna!
Incoming search terms:
- guguluf reteta originala
- guguluf jamila
- guguluf reteta
- https://www restaurantedelux ro/guguluf-mormorat-din-aluat-chec html