Guguluf cu nucsoara
PrinteazaO reteta delicioasa de guguluf cu nucsoara din: zahar, margarina, oua, lapte, praf de copt, faina, cacao, nuci, zahar pudra, zahar vanilat, scortisoara, nucsoara si cuisoare.
- 160 g zahar
- 100 g margarina
- 3 oua
- 150 ml lapte
- 1 lingurita cu praf de copt
- 180 g faina
- 2 linguri cu cacao
- 100 g nuci
- 100 g zahar pudra
- 1 pliculete cu zahar vanilat
- scortisoara
- nucsoara
- cuisoare
Mod de preparare:
Intr-un castron, freacă margarina spumă cu zahărul şi zahărul vanilat. Adaugă ouăle unul câte unul şi amestecă bine. Toarnă laptele şi bate până se încorporea- .ză complet. La final, presară făina proaspăt cernută şi amestecată cu praful ae copt, cuişoare pisate şi un praf de scorţişoară şi nucşoară.
Toarnă trei sferturi din compoziţia astfel obţinută într-o formă de guguluf unsă cu margarină şi tapetată cu făină.
Deasupra, pune compoziţia rămasă amestecată cu ca- caua şi alunele tocate. Coace la cuptor, la foc potrivit, 35-40 de minute. După ce s-a răcit, răstoarnă prăjitura şi presară zahăr pudră din belşug.
Guguluf cu nucsoara
Pofta buna!