Guguluf cu sunca de pui, maghiran si cimbru
PrinteazaGuguluf cu sunca de pui, maghiran si cimbru din: şuncă de pui, usturoi, pătrunjel verde, cimbru, drojdie, zahăr, lapte, bagheta, oua, griş, măghiran, ienibahar, nucşoară, sare, piper.
- 500 g şuncă de pui, afumată
- 3 căţei de usturoi
- 1 legătură pătrunjel verde
- 5 frunze de cimbru
- 30 g drojdie uscată
- 1/2 linguriţă zahăr
- 150 ml lapte
- 1/2 baghetă
- 7 ouă
- 200 g griş
- 1/2 linguriţă măghiran uscat
- 1 vârf de cuţit ienibahar
- 1 vârf de cuţit nucşoară
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pui drojdia într-un castronel, adaugi zahărul, 3 linguri cu lapte, amesteci şi laşi să crească într-un loc cald.
Tai bagheta bucăţi, pe care le pui la înmuiat în laptele rămas, după care le storci şi le aşezi într-un castron mai mare.
Adaugi şunca de pui afumată, tăiată cubuleţe, ouăle bătute, grisul, usturoiul pisat, măghiranul, ienibaharul, nucşoara, pătrunjelul şi cimbrul tocat mărunt.
Pui maiaua crescută şi amesteci bine. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Ungi cu ulei şi tapetezi cu făină o formă de guguluf şi torni compoziţia, apoi o laşi să crească 30 de minute.
Introduci forma în cuptorul preîncălzit, pentru 45-50 de minute.
O răstorni, o laşi să se răcească şi o tai felii.
Guguluf cu sunca de pui, maghiran si cimbru
Pofta buna!
E buna chestia asta?