Guguluf umplut
PrinteazaGuguluf umplut din: carne de porc, carne de vita, oua, ceapa, ulei, maioneza, usturoi, sare, piper, pesmet.
- 600 g carne de porc
- 400 g carne de vita
- 7 oua
- 1 ceapa
- 2 linguri cu ulei
- 3 linguri cu maioneza
- 3 catei de usturoi
- sare
- piper
- pesmet
Mod de preparare:
Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în puţin ulei. într-un castron, amestecă bine carnea de porc şi de vită. Adaugă două ouă bătute cu sare şi piper, ceapa călită şi răcorită, usturoiul zdrobit, maioneza şi un praf de sare şi piper.
Lasă compoziţia la rece 15-20 de minute, ca să se întrepătrundă aromele, între timp, fierbe restul de ouă zece minute. După ce au fiert, pune-le rapid în apă rece pentru a îndepărta mai uşor coaja. Unge cu unt o formă de guguluf şi tapeteaz-o bine cu pesmet.
Pune jumătate din compoziţia de carne, iar din loc în loc, aşază ordonat ouăle fierte şi apasă uşor. Acoperă cu restul de compoziţie, apoi dă la cuptor, la foc moderat, 60 de minute.
Guguluf umplut
Pofta buna!
Este bun?