Gulas asiatic
PrinteazaGulas asiatic din: carne de porc, ceapa, usturoi, verdeturi, ulei, linte, sos de soia, otet, cuisoare, zahar, sare, piper.
- 600 g carne de porc
- 2-3 cepe roşii
- 2 căţei de usturoi
- 100 g verdeţuri de supă (congelate)
- 4-5 linguri ulei de arahide
- 300-400 g linte din conservă
- 125 ml fond asiatic (gata preparat)
- 1-2 linguri sos de soia
- 1-2 linguri oţet de mere
- sare
- piper
- praf de cuişoare
- 1 praf de zahăr
- 1/2 legătură de frunze de coriandru
Mod de preparare:
Se taie carnea cuburi mici de dimensiuni egale. Se curăţă ceapa şi căţeii de usturoi si se taie mărunt.
Se prăjesc 2-3 minute cuburile de ceapă şi de usturoi împreună cu verdeţu-rile de supă în ulei de arahide.
Se adaugă carnea şi se prăjeşte cca 3-4 minute, amestecând continuu.
Se pune lintea într-o strecurătoare si se lasă să se scurgă bine.
Se adaugă împreună cu fondul asiatic peste carnea din wok şi se lasă cca 4-5 minute la înăbuşit la foc domol.
Gulaşul se condimentează picant cu sos de soia, oţet şi mirodenii. Se spală frunzele de coriandru, se scurg şi se taie mărunt.
Se aşază gulaşul în farfurii si se serveste presărat cu frunze de coriandru.
Gulas asiatic
Pofta buna!