Gulas autentic
PrinteazaGulas autentic din: cartofi, carne de vita, faina, ceapa, rosii, bulion, usturoi, ardei gras, boia, vin, chimen, sare, piper, patrunjel.
- un kg cartofi
- 1,2 kg carne de vită
- 50 g făină
- 7 cepe
- 5 roşii
- 2 linguri bulion
- 2 căţei usturoi
- 2 ardei graşi verzi
- 2 linguriţe boia
- 150 g untură
- 1,5 l supă de vită
- 100 ml vin roşu
- 2 linguriţe chimen
- sare
- piper
- pătrunjel, pentru servit
Mod de preparare:
Carnea se taie cuburi care se trec prin făină.
Intr-o cratiţă se topeşte untura şi se pune la călit ceapa tăiată peştişori. După ce începe să devină sticloasă, se adaugă carnea. Se lasă să se rumenească bine si apoi se pun bulionul, roşiile tăiate si usturoiul pisat.
Se presară boia, se toarnă vinul si supa. Se sărează şi se piperează, se adaugă chimenul şi ardeii. Se acoperă si se lasă să fiarbă o oră. Se adaugă cartofii cuburi şi se mai lasă la foc timp de o oră.
Se serveşte cu pătrunjel.
Pofta buna!