Gulas cu carnati si legume
PrinteazaGulas cu carnati si legume din: carnati, ulei, unt, boia dulce, cartofi, ceapa, rosii, foaie de dafin, sare, piper, patrunjel, arde grasi.
Ingrediente:
- 750 g carnati taiati felii
- 2 linguri ulei
- 30 g unt
- 1-2 lingurite boia dulce
- 1 kg cartofi, curatati si taiati cuburi
- 1 ceapa tocata
- 250 g rosii taiate bucati
- 1 foaie dafin
- 500 ml apa
- sare
- piper
- 2 linguri patrunjel tocat
- 3 ardei grasi taiati fideluta
Mod de preparare:
Gulas cu carnati si legume: Incingi uleiul şi untul la flacără medie într-o cratiţă mare. Căleşti ceapa câteva minute.
Adaugi boiaua şi mai laşi pe foc încă 1 minut, înainte să pui cârnaţii. Rumeneşti cârnaţii.
Adaugi restul de ingrediente, în afară de pătrunjel, amesteci. Asezonezi cu sare şi piper şi laşi să fiarbă.
Reduci flacăra şi mai ţii pe foc 20 de minute, amestecând din când în când.
Dacă nu sunt fierţi cartofii, mai laşi mâncarea pe foc alte câteva minute. Dai vasul deoparte şi presari pătrunjelul tăiat fin.
Pofta buna!