Gulas cu carne de porc si galuste
PrinteazaGulas cu carne de porc si galuste din: ulei de masline, muschi de porc, ceapa, usturoi, boia, supa de vita, boia, rosii, zahar, faina, untura, praf de copt si oregano.
- 2 linguri ulei de măsline
- 1,5kg muşchiuleţi de porc, tăiaţi în fâşii
- 2 cepe, tăiate în felii subţiri
- 4 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 1-2 linguri de boia
- 500ml supă de vită
- 800g de roşii din conservă tăiate
- 1 lingură de zahăr
- 3 ardei, tocaţi
pentru galuste:
- 250g de făină
- 140g de untură
- 1½ linguriţă praf de copt
- 1 legătură mică de oregano, majoritatea frunzelor tocate
Mod de preparare:
Se încinge jumătate din ulei într-o tigaie şi se prăjeşte carnea de porc 4-5 minute până se rumeneşte.
Odată făcută, se dă deoparte. S-ar putea să fie nevoie să prăjeşti carnea în mai multe reprize.
Se foloseşte uleiul rămas pentru a prăji ceapa 8-10 minute până se înmoaie şi începe să se rumenească.
Apoi se adaugă usturoiul şi boiaua şi se prăjesc încă 1-2 minute.
Se pune din nou carnea de porc în tigaie şi se toarnă peste ea supa, roşiile şi zahărul.
Se aduce la punctul de fierbere, apoi se dă focul la intensitate mai mică şi se fierbe 20-30 de minute până se îngroaşă sosul.
Pentru a face găluştele, se amestecă toate ingredientele, în afară de frunzele de oregano, cu suficientă apă rece pentru a ieşi un aluat dens. Se formează aproximativ 30 de biluţe de mărimea unei nuci.
Se amestecă ardeiul în gulaş. Se adaugă găluştele, se acoperă tigaia cu un capac şi se ţine pă foc 25-30 de minute până când găluştele s-au umflat.
Se lasă la răcit şi se ţin la congelator până la două luni sau se serveşte cu oregano rămas şi puţină smântână.
Dacă e congelat, se decongelează, apoi se reîncălzeşte în cuptorul cu microunde la nivel mediu 4-6 minute pentru o singură porţie şi mai mult timp pentru porţii mai mari sau, cu grijă, pe plită, până când e foarte fierbinte.4
Gulas cu carne de porc si galuste
Pofta buna!
aproape nimic nu se poate compara cu un gulas reusit
De unde se cumpara galuste?