Gulas cu carne de porc si smantana
PrinteazaGulas cu carne de porc si smantana din: ulei de masline extravirgin, ceapa, pulpa de porc, boia de ardei, seminte de chimen, ardei iute, rosii, ardei rosu, cartofi, varza alba si smantana.
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 bucată de 1,5kg-2kg pulpă de porc, dezosată şi rulată
- 2 cepe, tăiate felii
- 2 linguri boia de ardei
- 1 linguriţă seminţe de chimen
- 1 ardei iute roşu, tocat mărunt
- 400g de roşii tocate din conservă
- 1 ardei roşu, curăţat de seminţe şi tăiat fâşii
- 1,5kg de cartofi, tăiaţi în sferturi
- 1 varză albă, tăiată fin
- smântână, pentru servit
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 160º C/gaz 3. Se încălzeşte o lingură de ulei într-o cratiţă adâncă, care să aibă capac.
Se adaugă carnea şi se prăjeşte pe toate părţile (aproximativ 10 minute), până devine rumenă.
Se lasă deoparte puţin; se elimină excesul de grăsime din cratiţă.
Se adaugă ceapa şi se lasă pe foc 5 minute, până se înmoaie.
Se adaugă, amestecând, boiaua, chimenul şi ardeiul iute şi se lasă pe foc 30 de secunde.
Se toarnă deasupra roşiile şi ardeiul, apoi se adaugă 400ml de apă. Se închide bine cu capacul şi se lasă pe foc 3 ore.
Se scoate capacul şi se mai lasă 30 de minute fără capac, până carnea devine fragedă.
Se fierb cartofii 15 minute, până se înmoaie. Apoi se adaugă în cratiţă şi se lasă pe foc 5 minute.
Dacă sosul este prea apos, se scoate carnea din el şi se fierbe 5 minute, să se îngroaşe.
Se încălzeşte 1 lingură de ulei într-o tigaie mare. Se adaugă varza şi se lasă pe foc 1 minut.
Se toarnă deasupra 3 linguri de apă, se acoperă cu capacul şi se lasă pe foc 10 minute, până se înmoaie varza.
Se taie carnea felii, se serveşte cu sos, cartofi, varză şi cu smântână pe deasupra.
Gulas cu carne de porc si smantana
Pofta buna!