Gulas cu carne de vita si galuste
PrinteazaGulas cu carne de vita si galuste din: carne de vita, ceapa, ardei gras, morcovi, radacina de telina, pasta de tomate, cartofi, ulei, cimbru, ulei, patrunjel verde, usturoi, boia de ardei dulce, chimen, arde iute, sare, piper, supa de oase, faina, ou.
- 1 kg carne de vita
- 500 g ceapa
- 400 g ardei gras proaspat
- 100 g morcovi
- 100 g telina radacina
- 100 g pasta de tomate
- 1,5 kg cartofi
- 100 ml ulei
- 1 fir de cimbru
- 50 g patrunjel verde
- 25 g usturoi
- boia de ardei dulce
- 5 g chimen
- 1 ardei iute
- sare
- piper
- 500 ml supa de oase
- 100 g faina
- 1 ou, pentru galuste
Mod de preparare:
Cureţi carnea de pieliţe, o speli şi o tai bucăţi (3-4 bucăţi/porţie). Ceapa curăţată o tai mărunt, ardeiul curăţat de cotoare îl tai fâşii, morcovii şi ţelina curăţate le dai pe răzătoarea fină, iar cartofii curăţaţi îi tai cubuleţe. Usturoiul curăţat îl tai mărunt.
Toci mărunt pătrunjelul şi ardeiul iute, iar pasta de tomate o diluezi cu puţină apă. înăbuşi ceapa în 100 ml ulei încins şi 100 ml supă de oase, împreună cu morcovii şi ţelina.
Adaugi pasta de tomate, bucăţile de carne, restul de supă de oase şi laşi să fiarbă 60-70 de minute.
Dintr-un ou, făină şi puţină apă, prepari o cocă de consistenţă tare, din care tai bucăţi mici cât o alună, formând găluşte pe care le fierbi în apă cu sare.
In sosul de carne adaugi boia, sare, piper, ardeiul iute, cimbru, chimen şi continui fierberea la foc domol, circa 60 de minute.
Adaugi găluştele şi le mai fierbi 4-5 minute. Separat, fierbi cartofii în apă cu sare. Serveşti preparatul cald, cu garnitură de cartofi natur, fâşii de ardei gras şi pătrunjel verde deasupra.
Gulas cu carne de vita si galuste
Pofta buna!
Imi palce de mor gulasul 🙂