Gulas cu carne de vita
PrinteazaO reteta de gulas din: vrabioara de vita, cartofi, ceapa, rosii, ardei grasi, zahar, usturoi, morcovi, ulei si patrunjel verde.
- 500 g vrabioara de vita
- 1 kg cartofi
- 4 cepe
- 4 rosii
- 2 ardei grasi
- 1/2 lingurita cu zahar
- 4 catei de usturoi
- 1 morcov
- 100 ml ulei
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Curăţă de pieliţe şi porţionează carnea în cubuleţe potrivite. Rumeneşte-le în uleiul înfierbântat, scoate-le într-un castron şi ţine-le la cald. în uleiul rămas, căleşte ceapa tăiată mărunt, iar când a devenit aurie, pune în tigaie usturoiul tocat, cubuleţe de morcov, roşiile curăţate şi tăiate, bucăţile de carne.
Presară boia după gust, sărează şi piperează, adaugă zahărul şi pune apă (fierbinte) cât să acopere totul. Acoperă cu capac şi lasă pe foc mic până ce carnea este aproape fiartă. în acest moment, pune cubuleţele de cartofi şi completează cu apă fierbinte, dacă este cazul.
Stinge focul, nu înainte să verifici cartofii cu furculiţa. Lasă acoperit încă vreo oră, apoi serveşte cu pătrunjel verde tocat.
Gulas cu carne de vita
Pofta buna!
Incoming search terms:
- gulas cu carne de vita