Gulaş la ceaun

Printeaza

Gulaş la ceaun din: ciolan, ceapa, boia de ardei dulce, pasta de ardei rosu, bulion, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, sare, piper, chimen, foi de dafin, patrunjel verde, ou, gris, faina.

Ingrediente:

  • 1 ciolan de 2,5 kg
  • 8 cepe medii
  • 1 lingură cu vârf de boia de ardei dulce
  • 2 linguri pastă de ardei roşu
  • 1 I bulion
  • 2 kg cartofi
  • 3 morcovi
  • 3 rădăcini de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 1 lingură rasă chimen
  • 3 foi de dafin
  • pătrunjel verde

Ingrediente găluşte:

  • 1 ou
  • griş
  • făină în cantităţi egale (circa 2 linguri din fiecare)

Mod de preparare:

Gulaş la ceaun: Cureţi ciolanul de şorici şi îl degresezi, tăind slăninuţa în fâşii. Zarzavatul îl cureţi şi îl toci foarte mărunt. La fel şi cepele. Pui într-un cea­un slăninuţa luată de pe ciolan şi o prăjeşti.

Când s-au rumenit jumările, le scoţi, adaugi ceapa tocată şi o căleşti. Când ceapa devine sticloasă, adaugi boiaua de ardei dulce. Amesteci rapid şi, imedi­at, stingi cu apă fierbinte.

Boiaua nu trebuie să se caramelizeze pentru că îşi schimbă gustul. Pui carnea, foile de dafin, chimenul zdrobit, sare şi piper. Când ciolanul a fiert, îl scoţi din ceaun şi-l dezosezi.

Adaugi în ceaun cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe, carnea tăiată bucăţi potrivite şi pasta de ardei.

Când cartofii au fiert, pui bulionul şi guşti zeama, potrivind gustul de sare şi piper. Baţi oul cu puţină sare şi adaugi, pe rând, câte o lingură de griş, apoi una de făină, până când se obţine un aluat consistent.

Cu o lingură pui bucăţile mici de aluat în gulaş. Laşi să fiarbă 7-8 minute, iei ceaunul de pe foc şi presari verdeaţa tocată mărunt.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.