Gulas cu antricot de vita
PrinteazaGulas cu antricot de vita din: antricot, telina, ceapa, untura, cartofi, morcov, rosie, boia, ardei, chimen, usturoi.
- 350 g antricot
- 2 linguriţe frunze de ţelină tocate
- 1 ceapă roşie
- 1 lingură untură
- 250 g cartofi
- 1 morcov
- 1 roşie
- 1 linguriţă boia
- sare
- 1 ardei
- 1 linguriţă chimen măcinat
- 3 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Se pune într-o cratiţă untura, se încinge şi se căleşte ceapa tăiată mărunt. Se presară cu boia şi se adaugă 100 ml de apă, lăsând-o apoi, pe foc mic.
Carnea se taie cuburi, se pune în cratiţă, adăugând apoi roşia şi ardeiul, tăiate felii. Se condimentează cu sare, chimen şi se lasă preparatul pe foc până se înmoaie carnea pe jumătate.
Atunci se adaugă morcovul şi cartofii, tăiaţi felii, precum şi usturoiul zdrobit. Se toarnă peste ingrediente 2 l de apă şi se lasă la fiert, la foc slab.
Când este gata, se presară cu verdeaţă tocată.
Pofta buna!