Gulas cu bere si hrean
PrinteazaGulas cu bere si hrean din: untura, ceapa, usturoi, boia, carne de vita, sare, piper, maghiran, supa, bere, salam picant si hrean.
Ingrediente:
- 2 linguri untură
- 4 cepe
- 4 căţei de usturoi
- boia de ardei dulce
- 500 g carne de vită
- sare, piper
- maghiran
- 100 ml supă
- 250 ml bere
- salam picant
- hrean ras
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi usturoiul, se toacă şi se prăjesc în untură; după 10 min. se adaugă boia şi se căleşte până ce face spumă. Se adaugă carnea tăiată cuburi. Se sărează, se piperează şi se prăjeşte puţin. Se adaugă supă, maghiran şi bere şi se acoperă vasul cu un capac.
Se lasă să se înăbuşe gulaşul până ce se înmoaie. Cu puţin înainte de a fi gata, se adaugă salamul tăiat mărunt şi se dă în clocot.
Se aşază pe farfurii sau se serveşte în pâiniţe ţărăneşti cu coaja groasă, golite în prealabil de miez. Se presară deasupra hrean.
Gulas cu bere si hrean
Pofta buna!