Gulas cu carne de porc si vin
PrinteazaGulas cu carne de porc si vin din: carne de porc, ceapa, usturoi, sos de rosii, ulei, vin, foi de dafin, pasta de chilli, boia dulce, boia iute, sare si piper.
- 400 g carne de porc
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 250 ml sos de rosii
- 4-5 linguri cu ulei
- 1 pahar cu vin
- 2 foi de dafin
- pasta de chilli (optional)
- boia dulce/iute
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toacă mărunt ceapa şi usturoiul şi căleşte-le trei minute în 4-5 linguri cu ulei. Spală şi taie carnea în cubuleţe.
Pune-o peste ceapă şi usturoi şi lasă să se înăbuşe. Adaugă boiaua şi un pahar cu vin, pune capacul şi lasă să se înăbuşe un sfert de oră.
După ce a scăzut, pune sosul de roşii (şi pastă de chilii, dacă ai), apoi acoperă vasul. Lasă la foc mediu 20 de minute.
Potriveşte de sare şi piper. Când e gata, decorează cu o frunză dafin.
Gulas cu carne de porc si vin
Pofta buna!
Nu am mai facut pana acum combinatie asta in gulas, dar promit s-o incerc