Gulas cu carne de vita
PrinteazaGulas cu carne de vita din: carne impanata de vita, ceapa, usturoi, boia iute, rosie, cartofi, ardei gras, piper, ulei, apa.
- 1 kg carne impanata de vita, taiata cuburi
- 1 ceapa mare taiata pestisori
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita boia iute
- 1 rosie curatata de coaja si taiata in cuburi
- 4 cartofi mici, curatati si taiati cuburi
- 1 ardei gras
- sare
- piper negru
- 100 ml ulei
- apa cat sa acopere ingredientele
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă cu fund dublu încingi uleiul, pui carnea şi o rumeneşti bine pe toate părţile. Scoţi carnea, adaugi usturoiul şi ceapa. Le căleşti puţin şi pui carnea din nou în cratiţă. Pui boiaua şi amesteci să nu se prindă.
Pui apă, ardeiul tăiat fideluţă, roşia. Potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi să dea un clocot. Acoperi, reduci focul la minimum şi laşi să fiarbă aşa timp de 1 1/2 oră sau până ce carnea este aproape fiartă. Adaugi cartofii şi mai laşi pe foc încă 20 de minute să fiarbă şi aceştia.
Gulas cu carne de vita
Pofta buna!
Vreau si eu o portie de gulas