Gulas cu cimbru
PrinteazaGulas cu cimbru din: carne de vita, untura, morcovi, ardei, ceapa, cartofi, telina, bulion, boia, sare, cimbru.
- un kg carne de vită de gătit
- 2 linguri untură
- 4 morcovi
- 2 ardei graşi de culori diferite
- 2 cepe
- 4 cartofi
- 3 fire telină
- o cutie mică bulion
- o lingură boia
- 2 cuburi concentrat de vită
- un praf sare
- cimbru
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă cu fund dublu se topeşte untura şi se călesc cepele şi ardeii tăiaţi peştişori şi fâşii. Când legumele au devenit translucide, se adaugă carnea şi, când aceasta şi-a schimbat complet culoarea, se pun boiaua, sarea şi bulionul. Se lasă pe foc 5 minute. între timp, se fierb 2 litri de apă.
Peste carne se adaugă morcovii şi cartofii curătaţi şi tăiaţi felioare şi cuburi, se adaugă apa clocotită şi cuburile de concentrat. Se lasă la fiert pentru patru ore.
Se serveşte cu cimbru deasupra.
Gulas cu cimbru
Pofta buna!