Gulaş cu ciuperci si galusti
PrinteazaGulaş cu ciuperci si galusti din: ciuperci, ceapa, ulei, slanina afumata, carne de porc, bulion, sare si piper.
- 450 g ciuperci
- 4 cepe
- 50 ml ulei
- 4 felii slanina afumata
- 800 g carne de porc (pulpa)
- 2 linguri bulion
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa, curăţată şi tăiată solzişori, o căleşti în uleiul încins. Adaugi ciupercile tăiate feliuţe şi le căleşti împreună 25 de minute. Separat, intr-un vas de tuci, calesti in 3-4 linguri de ulei carnea taiata in bucati mai mici.
Când începe carnea să se rumenească, adaugi bulionul, ciupercile călite, sare şi piper după gust şi apă caldă cât să le cuprindă. Dai vasul la cuptor, iar când mâncarea este bine scăzută, adaugi găluştile fierte separat în apă cu sare şi bine scurse. Opreşti focul şi aduci gulaşul la masă alături de murături asortate.
Pregatesti galustile: Baţi cu furculiţa oul cu apa şi cu 1 praf de sare, încorporezi treptat făina, cât să rezulte un aluat de consistenţa unei smântâni groase. Torni cu lingura din compoziţie in apa data in clocot si fierbi pentru 3-5 minute.
Gulaş cu ciuperci si galusti
Pofta buna!