Gulas cu galusti
PrinteazaGulas cu galusti din: manzat, sare, ulei, boia dulce, boia iute, ceapa, ardei capia, suc de rosii, vin rosu, zahar, piper, oua, faina si unt.
- 800 g manzat
- sare
- 3-4 lingri ulei
- o lingurita boia dulce
- o lingurita boia iute
- 2 cepe
- 4-5 ardei caia
- 400 m suc de rosii
- 50 ml vin rosu
- o lingurita zahar
- piper
- 2-3 oua
- 4 linguri faina
- un cubulet unt
Mod de preparare:
Se taie carnea de mânzat cubuleţe, se condimentează cu sare, piper, boia, zahăr, se stropeşte cu ulei şi se căleşte câteva minute. Se toarnă apă călduţă în timp ce fierbe şi se amestecă să nu se prindă. Se taie ardeii şi ceapa şi se călesc alături de carne.
După ce carnea s-a fiert, se adaugă sucul de roşii, vinul roşu, sarea, piperul şi boiaua dulce şi iute şi se lasă să scadă. Separat, se pune într-o oală apă cu ulei şi sare şi se lasă să dea în clocot. Se bat ouăle spumă cu un praf de sare şi piper, se adaugă făina cernută, se amestecă uşor să nu se formeze cocoloaşe şi se fierb găluştile.
Se scot cu spumiera şi se servesc cu carnea picantă.
Gulas cu galusti
Pofta buna!