Gulas cu galusti

Printeaza

Gulas cu galusti din: manzat, sare, ulei, boia dulce, boia iute, ceapa, ardei capia, suc de rosii, vin rosu, zahar, piper, oua, faina si unt.

Ingrediente:Gulas_cu_galusti

  • 800 g manzat
  • sare
  • 3-4 lingri ulei
  • o lingurita boia dulce
  • o lingurita boia iute
  • 2 cepe
  • 4-5 ardei caia
  • 400 m suc de rosii
  • 50 ml vin rosu
  • o lingurita zahar
  • piper
  • 2-3 oua
  • 4 linguri faina
  • un cubulet unt

 

Mod de preparare:

Se taie carnea de mânzat cubuleţe, se condimentează cu sare, piper, boia, zahăr, se stro­peşte cu ulei şi se căleşte câteva minute. Se toarnă apă călduţă în timp ce fierbe şi se amestecă să nu se prindă. Se taie ardeii şi ceapa şi se călesc alături de carne.

După ce carnea s-a fiert, se adaugă sucul de roşii, vinul roşu, sarea, piperul şi boiaua dulce şi iute şi se lasă să scadă. Separat, se pune într-o oală apă cu ulei şi sare şi se lasă să dea în clocot. Se bat ouăle spumă cu un praf de sare şi piper, se adaugă făina cernută, se amestecă uşor să nu se formeze cocoloaşe şi se fierb găluştile.

Se scot cu spumiera şi se servesc cu carnea picantă.

Gulas cu galusti

Gulas_cu_galusti

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.