Gulas cu soia si legume
PrinteazaGulas cu soia si legume din: orez, soia, concentrat de legume, ceapa, ghimbir, amidon, ulei de susan, morcovi, broccoli, varza chinezeasca, ardei gras, otet, sos de soia, vin alb, bulion.
- 200 g orez jasmin
- 100 g cuburi de soia texturata
- 1 lingurita concentrat de legume
- 1 ceapa
- 1 buata de 2 cm de ghimbir proaspat
- 2 1/2 amidon
- 3 linguri uleid e susan
- 350 g amestec de legume (morcovi, broccoli, varza chinezeasca, ardei gras)
- 1 lingura otet
- 1 lingura sos de soia
- 2 linguri vin alb
- 1 lingura bulion
Mod de preparare:
Se fierbe orezul in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se fierb cuburile de soia timp de 30 de minute in 2 l de apa, la care se adauga 1 lingurita de concentrat de legume. Se lasă apoi să se scurgă. Se curăţă şi se toacă ceapa. Se decojeşte ghimbirul şi se taie cubuleţe. Se tăvălesc bucăţile de soia texturată prin 2 linguri de amidon.
Intr-o tigaie mare sau un wok se încing bine 2 linguri de ulei. Se prăjesc înăuntru bucăţile de soia, amestecând şi se scot. Se adaugă apoi în tigaie restul de ulei şi se încinge. Se prăjesc înăuntru ceapa şi ghimbirul. Se adaugă legumele şi se prăjesc la foc mijlociu.
Se amestecă oţetul împreună cu o lingură de zahăr, sos de soia, vin, bulion, 1 lingură de apă, puţină sare şi restul de amidon. Se adaugă în tigaie şi se încălzesc. Se adaugă în tigaie bucăţile de soia şi se lasă să se încingă. Se serveşte gulaşul în boluri; orezul se aduce la masă în boluri separate.
Gulas cu soia si legume
Pofta buna!