Gulas de legume in vas de lut

Printeaza

Gulas de legume in vas de lut din: ceapa, usturoi, morcovi, patrunjel, telina, praz, lamaie, fasole, mazare, vin, supa de legume, busuioc, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Gulas_de_legume_in_vas_de_lut

  • 2 cepe
  • 8 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 telina
  • 1 praz
  • 1 lamaie
  • 200 g fasole teci
  • 100 g mazare boabe
  • 100 ml vin alb
  • 300 ml supa de legume
  • busuioc
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţăm şi spălăm legumele. Tăiem ceapa solzişori, rădăcinoasele şi mărul, cuburi sau rondele, iar prazul rondele. Incingem într-o cratiţă adâncă 4 linguri de ulei şi prăjim ceapa 1 minut. Turnăm supa şi vinul, iar în momentul când începe să clocotească adăugăm legumele tocate, tecile de fasole şi boabele de mazăre.

Lăsăm să fiarbă timp de o oră. Mutăm totul într-un vas de lut şi introducem vasul în cuptor. Coacem până scade zeama, asezonăm cu sare şi piper şi condimentăm cu frunze de busuioc, usturoi pisat si suc de lamaie.

Gulas de legume in vas de lut

Gulas_de_legume_in_vas_de_lut

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.