Gulas de miel cu rosii
PrinteazaGulas de miel cu rosii din: pulpa de miel, ulei de masline, sare, piper, boia de ardei dulce, ceapa, usturoi, rozmarin, zahar, sos de rosii, vin rosu, amidon, suc de lamaie, rosii cherry si inimi de anhinare.
- 800 g pulpa de miel taiata cuburi
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 2 cepe
- 3 catei de usturoi
- 1 lingurita rozmarin
- 1 lingurita zahar
- 2 linguri sos de rosii
- 150 ml vin rosu
- 250 ml supa
- 1 lingura amidon
- 2 linguri suc de lamaie
- 250 g rosii cherry
- 1 cutie inimi de anghinare (425 ml)
Mod de preparare:
Prăjiţi carnea de miel în uleiul de măsline, apoi condimentaţi-o cu sare, piper şi 1/2 linguriţă boia. Tăiaţi ceapa şi usturoiul cubuleţe, adăugaţi-le lângă carne şi căliţi-le împreună cu rozmarinul, zahărul şi sucul de roşii.
Turnaţi vinul şi supa, apoi lăsaţi totul la foc mic cea 50 de minute. 2 Amestecaţi sucul de lămâie si amidonul, turnaţi totul peste gulaş şi amestecaţi.
Tăiaţi roşiile în jumătate, apoi lăsaţi inimile de anghinare să se scurgă, încălziţi-le cea 5 minute în gulaş. Condimentaţi cu sare, piper şi boia, apoi serviţi mâncarea cu verdeaţă tocată.
Pofta buna!