Gulas de mistret in sos de vin rosu
PrinteazaGulas de mistret in sos de vin rosu din: pulpa de mistret, ceapa, unt, bacon, chimen, coniac, vin rosu sec, cimbru, supa de carne, smantana, sare, piper, compot de merisoare, suc de lamaie, boabe de piper, boabe de ienibahar, boabe de ienupar, foi de dafin, apa, sare.
- 700 g pulpa de mistret
- 3 cepe
- 80 g unt
- 80 g bacon taiat cubulete
- 1 praf chimen macinat
- 3 linguri coniac
- 300 ml vin rosu sec
- 2 fire cimbru
- 500 ml supa de carne
- 2 linguri smantana
- sare
- piper
- 1-2 linguri compot de merisoare
- suc de lamaie
marinata:
- 5 boabe de piper
- 3 boabe de ienibahar
- 4 boabe de ienupar
- 2 foi de dafin
- 1 l apa
- sare
Mod de preparare:
Mirodeniile pentru marinată se fierb în apă 15 min., fără capac. Se lasă să se răcească. Se îndepărtează pielea de pe carne, se spală, se şterge şi se acoperă cu marinata rece. Se acoperă cu un capac şi se lasă să se marineze la frigider peste noapte.
Carnea se scoate din marinată şi se şterge; se taie cuburi. Se curăţă ceapa şi se toacă. Se topeşte untul şi se căleşte ceapa la foc moale. Se adaugă apoi bacon, chimen şi carne; se prăjesc şi se toarnă vin. Se amestecă şi se lasă să fiarbă fără capac 10 min. Se aşază înăuntru cimbrul şi se toarnă supa; se înăbuşă sub capac cca 1 oră, până se înmoaie carnea.
Se scot din gulaş firele de cimbru, se adaugă smântână, sare şi piper. Se amestecă şi se lasă să mai fiarbă la foc moale 20 min. Eventual se mai pot adăuga 1-2 linguri compot de merişoare şi puţin suc de lămâie. Se serveşte cu găluşte.
Gulas de mistret in sos de vin rosu
Pofta buna!
Interesant gulasul asta. Nu am gustat niciodata carne de mistret
Carnea de mistret e de o bunatate incredibila, asta daca gasesti pe cineva sa ti-o faca 🙂