Gulas de pasare cu praz
PrinteazaGulas de pasare cu praz din: piept de pasare, praz, ardei grasi, ulei, faina, pasta de tomate, boia dulce, piper, sare.
Ingrediente:
- 500 g piept de pasare
- 250 g praz
- 2 ardei grasi
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita faina
- 3 linguri pasta de tomate
- boia dulce
- piper
- sare
Mod de preparare:
Spălaţi pieptul de pasăre. Curăţaţi şi spălaţi prazul şi ardeii. Tăiaţi carnea în cubuleţe de 2-3 cm, ardeii, mărunt şi prazul, în rondele groase de 2-3 cm. Inăbuşiţi pieptul de pasăre în ulei. Puneţi ardeii şi stingeţi cu 200 ml apă fierbimte, lăsând să fiarbă 20 de minute.
Adăugaţi prazul şi mai lăsaţi să fiarbă 10 minute, apoi turnaţi 150 ml apă rece, în care aţi dizolvat făina şi pasta de tomate. Amestecaţi mâncarea scuturând cratiţa cu mişcări scurte, pe orizontală. Când sosul s-a îngroşat, adăugaţi sare şi condimente după gust, amestecaţi uşor cu o lingură de lemn şi stingeţi focul.
Gulas de pasare cu praz
Pofta buna!
Bun gulasul, imi place mult