Gulas de porc cu fasole verde si dovlecei
PrinteazaO reteta de gulas de porc cu fasole verde si dovlecei din: muschi de porc sau de vitel, dovlecel, fasole verde, ulei, faina, bulion, vin rosu sec, supa de carne, piper si boia dulce.
- 600 g muschi de porc sau de vitel
- 1 dovlecel
- 250 g fasole verde (congelate)
- 2 linguri ulei
- 1 lingura faina
- 1 linguri bulion
- 150 ml vin rosu sec
- 350 ml supa de carne
- piper
- boia dulce
Mod de preparare:
Se şterge carnea, se taie bucăţele. Se spală dovlecelul, se curăţă, se taie în patru pe lung şi se taie apoi felii groase de cca 1 cm. Se lasă să se decongeleze fasolea verde.
Bucăţile de carne se prăjesc în ulei încins de jur-împrejur, la foc iute; se pudrează cu făină. Se adaugă bulionul şi se căleşte. Se stinge cu vin roşu. Se adaugă bucăţile de dovlecei şi fasolea verde. Se toarnă supă şi se condimentează totul cu sare, piper şi boia.
Se lasă să se înăbuşe gulaşul la foc mijlociu cca 15 min. Se condimentează în final cu sare şi piper. Se serveşte cu garnitură de orez.
Gulas de porc cu fasole verde si dovlecei
Pofta buna!