Gulas de porc picant
PrinteazaGulas de porc picant din: carne de porc, ceapa, usturoi, ardei, fasole, rosii, ulei, pasta de rosii, supa, sare, piper, boia, patrunjel.
- 800 g carne de porc (de preferat pulpă)
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 2 ardei iuţi
- 200 g ardei (roşu şi galben)
- 150 g fasole verde păstăi (conservă)
- 300 g roşii
- 3 linguri ulei
- 1 lingură pastă de roşii
- 600 ml supă de carne (instant)
- sare
- piper
- 1/2 linguriţă boia dulce
- 1 lingură pătrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Tai carnea în cuburi de circa 2 cm. Toci ceapa şi usturoiul.
Tai ardeii iuţi in două, pe lung, îndepărtezi seminţele şi apoi îi tai fin în feliuţe. Tai ardeii fâşii înguste.
Tai fasolea oblic în bucăţi de 3 cm, apoi o pui în apă clocotită timp de 4-5 minute, o scurgi şi o laşi apoi timp de 2-3 minute în apă foarte rece.
Opăreşti roşiile, le cureţi, le tai în 4, scoţi miezul cu seminţe şi îl pasezi printr-o sită (opreşti sucul), iar pulpa roşiilor o tai cubuleţe.
Incingi uleiul într-o cratiţă încăpătoare, prăjeşti bine carnea pe toate părţile, adaugi ceapa, usturoiul şi ardeii iuţi, amesteci, apoi pui pasta de tomate, amestecând din nou.
Torni supa şi sucul de la roşii. Reduci focul, laşi la fiert totul timp de 35 de minute şi potriveşti gustul de sare, piper şi boia.
Adaugi apoi fâşiile de ardei, fasolea verde şi roşiile şi fierbi în continuare timp de 10 minute. Guşti şi, dacă e nevoie, mai pui sare, presari pătrunjelul şi iei cratiţa de pe foc.
Foloseşti ca garnitură paste mai late sau orez fiert.
Gulas de porc picant
Pofta buna!